Figma challenge

Vrijdag 18 – 09 – 2020 

In de ochtend was er een Figma challenge, waarin wij een muziekapp moesten gaan uitwerken op verschillende apparaten, en vooral moesten nadenken over spaces. Hiervoor werd er overigens een artikel aangeraden om te lezen, over atomic designs. Ik vind dit erg interessant om zo systematisch over design na te denken, en het te zien als de building blocks of life. (als ik het goed begrijp) 

Met Mariëlle en Arnout gingen we aan de slag. Hoe te beginnen was het lastigst. Ik kwam al snel met de SF symbols plugin, deze staan vol met IOS icons en dit is nodig om ervoor te zorgen dat onze app in ieder geval consistent wordt. Dit was eventjes een gedoe omdat deze icons alleen op een apple werken, en Arnout en ik hebben windows.

Ik heb besloten om het stof van mijn oude laptop af te blazen en deze oude krachtpatser er weer eens bij te pakken. De shift doet het niet meer, maar heeft wel sf symbols. We zijn begonnen met schetsen, wouden eerst allemaal een apparaat kiezen, maar besloten ons te houden aan de regel ‘mobile first’ en vanuit daar verder te werken. De schetsen hebben hiernaast ook verduidelijkt wat we voor ogen hadden en zo konden we algauw gezamenlijk verder werken. Ik vond het interessant om wat gerichter te kijken naar muziek apps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s