Minicase – Week 2

Maandag 14-09-2020

Vandaag stond in het teken van concepten. Dit werd op een gekke manier gedaan. We hoopten er natuurlijk op om gezamenlijk het lokaal in te kunnen maar dat ging helaas niet. In het geval dat was er een digitale concept sessie in Miro als alternatief gemaakt. Hier zijn we in begonnen. Uit deze sessie hebben we een aardig goede kern van het concept in beeld gebracht. Met die kern is een Golden Circle gebouwd. (Why, How, What) 

Na de digitale sessie merkten we dat er een sterke behoefte was om onze ideeën uit te schetsen, te visualiseren. Alleen op deze manier kunnen we zien of we allemaal ongeveer hetzelfde beeld hebben. 

In de middag besloten we naar de Doppio om te schetsen. Het interessante aan deze concept/schets sessie was dat 3 van ons aanwezig waren, en 2 thuis gingen schetsen. maar toch hebben we alles gezamenlijk kunnen bespreken via Teams door hen te bellen en screenshots/foto’s van onze schetsen te delen en bespreken. Het kwam er op neer dat we in grote lijnen ongeveer het zelfde idee voor ogen hadden, en toch allemaal weer kleine nuttige ideeën die ook goed toe te passen zijn. Wel moeten we voor morgen een duidelijke lijn zien te trekken, om dit vervolgens te kunnen ontwerpen. 

Dinsdag & woensdag 15/16-09-2020

Deze dagen stonden puur in het teken van het concept uitwerken tot een prototype. Hier hebben we als team aan gewerkt in Figma en dit verliep erg soepel. Nu het einde nadert was het ook tijd om te kijken hoe we de presentatie in zouden richten. Hiernaast had ik een heel zinvol mentorgesprek van 10 minuten. Maar soms kun je heel veel kwijt in korte tijd. 

Donderdag 17-09-2020

Vandaag was alweer de laatste dag van de mini case en er werd gewerkt aan de presentatie en de documentatie afronden. Voor de presentatie leek niemand echt enthousiast om te presenteren (ik ook niet). Mariëlle heeft haar hiervoor opgeofferd, en ik heb mij aangeboden als helpende hand, aangezien we het met 2 mensen wouden doen. Voor mij was dit even schakelen omdat ik het liefst een dag nodig ik heb om een presentatie voor te bereiden.

We hebben besloten om het in te spreken, en Danny zou alles naast elkaar plakken. Dit gaf wel iets meer rust om het te gaan doen, maar alsnog was er weinig tijd om alles voor te bereiden. Toch vind ik dat ondanks de plotselinge druk, ik goed en rustig heb gehandeld, de tekst eerst uitgetypt, en daarna rustig opgenomen. Helaas was er geen tijd meer om het eindresultaat te bekijken, maar ik vertrouwde erop dat Danny het goed in elkaar had geplakt. Voor de volgende keer wil ik het wel graag live presenteren, dit komt minder awkward over, en is natuurlijker.

Mini terugblik Minicase
De samenwerking verliep naar mijn mening erg soepel. We hadden lange meetings van soms wel meer dan 3 uur, waar we grotendeels lekker stilletjes voor ons zelf aan het werk waren, maar het nodige werd altijd gezegd. Het leek in dat opzicht net alsof we fysiek bij elkaar zaten op school. Zelf merkte ik wel dat ik er even moest inkomen. Als ‘ervaren’ student wil ik graag een goed voorbeeld geven, maar dat is soms nog wel lastig.
Wel hielp het dat we elkaar een aantal keren in het echt hebben kunnen zien, en een spelletje hebben gedaan om ‘het ijs te breken’ 

Naast dat onze presentatie verder prima verliep, was ik ook erg onder de indruk van andere teams resultaten en presentaties. Toffe dingen gemaakt, professionele presentaties, maar ook een interactief publiek, en dat allemaal via een online sessie, dat geeft zeker hoop voor dit semester. Ik merk ook dat er een fijne sfeer hangt in de community en dat terwijl we in een grote, virtuele groep zitten waarvan ik persoonlijk veel niet ken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s